Restauracja wchodzi w biznes winiarski

Grupa restauracyjna River Jetty słynie z restauracji w nadmorskich miastach hrabstwa Orange. Restauracja i targ w Newport Beach, restauracja CdM w Corona del Mar i A Crystal Cove w Newport Coast to miejsca, w których goście wiedzą, że mogą liczyć na dobry posiłek. Teraz oni również mogą liczyć na ekskluzywną butelkę wina, gdy River Jetty Restaurant Group wkracza na rynek winiarski.

„Gdy byliśmy świadkami ewolucji naszej marki, poczuliśmy wrodzoną potrzebę odkrywania nowych horyzontów i dzielenia się czymś zachwycającym z naszą dalszą rodziną, naszymi gośćmi” – powiedział Jordan Otterbein, partner River Jetty Restaurant Group. „Zdaliśmy sobie sprawę, że dobre wino doskonale uzupełni nasz etos.”

Cabernet sauvignon A’s jest wytwarzany przez winiarza Andrew Jonesa i dostępny wyłącznie w restauracjach River Jetty Restaurant Group. Jones jest winiarzem stojącym za markami win Field Recordings, Fiction, Fableist, Alloy i Wonderwall i podobno postawił stopę w każdej winnicy na środkowym wybrzeżu. Jones jest również znany w branży winiarskiej z lokalizowania mniej znanych winnic z obiecującym potencjałem.

Cabernet jest wynikiem czteromiesięcznej podróży, która rozpoczęła się od partnerów RJRG, Josepha „McG” Nicho, Otterbeina i innych członków zespołu, w tym sommelierów i menedżerów restauracji, udających się do Paso Robles, aby zagłębić się w świat winiarstwa. Otterbein powiedział, że spędzili czas na skrupulatnym łączeniu smaków i udoskonalaniu swojego dzieła podczas licznych sesji w kalifornijskim mieście znanym z winiarni i gajów oliwnych.

„Po kilku podróżach i niezliczonych godzinach spędzonych na doskonaleniu mieszanki przeżyliśmy ten magiczny moment, kiedy wszystko ułożyło się na swoim miejscu — zbiorowe odczucie „to jest to”” – powiedział Otterbein.

Restauracja w Newport Beach została otwarta w 1926 roku jako Arches i była popularnym miejscem spotkań aktora Johna Wayne’a, który osiedlił się w nadmorskim mieście. Kiedy Nichol i Otterbein przejęli tę przestrzeń w 2008 roku, zachowali staromodne czerwone kabiny i nostalgiczny klimat restauracji. Kryształowa Zatoczka w Newport Coast został otwarty latem 2022 roku i połączył elementy restauracji A z luźną atmosferą CdM, tworząc nowy hotspot o powierzchni 5400 stóp kwadratowych, skupiony wokół owalnego baru z 24 miejscami i barem z napojami.

Cabernet Sauvignon A’s kosztuje 25 dolarów za kieliszek i 100 dolarów za butelkę i można je kupić w A Restaurant, A Crystal Cove, A PCH, CdM i A Market.

źródło