Dzień Matki to dobry moment na ciasto z lodówką — jest słodkie, kremowe i ma odpowiednie nuty nostalgii, a ten przepis oferuje smaczny akcent.

Mariana Leung, dyrektor kreatywna Wicked Finch Farm (wickedfinchfarm.com) przygotowuje własne danie dżem jagodowy po bourbonie z jagód, które uprawia na swojej posiadłości w Hudson Valley w stanie Nowy Jork.

„Latem uwielbiam się bawić, ale nie mogę znieść myśli o włączeniu piekarnika” – powiedziała.

PRZEPIS NA ŚNIADANIE NA DZIEŃ MATKI MA „SŁODKĄ” WERSJĘ, KTÓRA MÓWI, ŻE SPECJALNY SZEF KUCHNI POZOSTAWI MAMĘ, KTÓRĄ POTRZEBUJE DRZEMKI

“Jakiś ciasto lodowe jest łatwe i szybkie, jak na błyskawiczną imprezę” – kontynuowała.

Powiedziała, że ​​alkoholowe dżemy jej firmy są jej ulubionym składnikiem koktajli, deserów, sosów sałatkowych lub smakuje prosto ze słoika.

Zdobądź przepis poniżej.

JAJKA BENEDYKTOWE Z DELIKATNYM ŻEBERKIEM PRIME: PRZEPIS NA PRZEPYSZNY BRUNCH Z DNIA MATKI

Niezależnie od tego, czy ci się uda na Dzień Matki w niedzielę 12 maja 2024 r. lub na jakąkolwiek okazję z bliskimi tej wiosny lub lata, prawdopodobnie wrócisz na kilka sekund.

Ciasto Bourbon Blueberry Icebox autorstwa Mariany Leung z Wicked Finch Farm

Służy 8
Czas przygotowania: 20 minut
Czas chłodzenia/ustawienia: 2 godziny

Świętuj Dzień Matki (lub inną okazję) dzięki temu pysznemu przepisowi na ciasto z lodówką. Najlepsze jest to, że nie musisz włączać piekarnika. (Mariana Leung,wickfinchfarm.com)

Składniki

  • 6 oz. słoik Wicked Finch Farm Dżem Bourbon Jagodowy (lub ulubiony dżem jagodowy)
  • 8 uncji serek śmietankowy, miękki
  • 1 szklanka gęstej śmietanki
  • 1/4 szklanki granulowanego cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • Wyciśnięty sok z cytryny, ½ łyżeczki skórki z cytryny (opcjonalnie)
  • Pół pudełka krakersów graham (pudełko 14,4 uncji)
Ciasto z jagodami, bourbonem, lodówką i podzieleniem

Bez względu na okazję, gdy przygotujesz ten cierpki i kremowy deser, Twoi goście z pewnością będą do niego wracać na sekundy, a może nawet na trzecie. (Mariana Leung,wickfinchfarm.com)

Wskazówki

1. Ubić gęstą śmietanę na sztywne szczyty na wysokich obrotach za pomocą miksera z końcówką do ubijania.

2. Stopniowo dodawaj serek śmietankowy do mieszanki na średnich obrotach.

3. Dodaj cukier, ekstrakt waniliowy i sok z cytryny, jeśli używasz. Jeśli używasz, dodaj skórkę z cytryny.

KLIKNIJ TUTAJ, ABY ZAPISAĆ SIĘ NA NASZ NEWSLETTER LIFESTYLE

4. Wyłóż blachę do pieczenia o wymiarach 9 x 5 cali pergaminem i ułóż na dnie krakersy graham. Połam krakersy tak, aby zmieściły się. Nałóż cienką warstwę mieszaniny serka śmietankowego na krakersy graham. Następnie dodaj warstwę dżemu. Powtórz tę czynność dla 2-4 kolejnych warstw, w zależności od pożądanej wysokości ciasta.

5. Ciasto przechowuj w lodówce przez 2 godziny. Gdy będziesz gotowy do podania, wyjmij go z formy i połóż na talerzu. Na wierzch posyp dodatkową mieszanką serka śmietankowego.

Na wierzch posmaruj dżemem w razie potrzeby w celu uzyskania efektu dekoracyjnego i/lub zawirowania dla efektu marmurkowego.

Udekoruj jagodami, skórką cytrynową lub jadalnymi kwiatami, jeśli są dostępne. Cieszyć się.

KLIKNIJ TUTAJ, ABY POBRAĆ APLIKACJĘ FOX NEWS

Ten oryginalny przepis jest własnością witrynywickfinchfarm.com i został udostępniony Fox News Digital.

Więcej artykułów o stylu życia znajdziesz na www.foxnews.com/lifestyle.

źródło