![Aldi wycofuje ser śmietankowy ze względu na obawy związane z salmonellą Aldi wycofuje ser śmietankowy ze względu na obawy związane z salmonellą](https://i3.wp.com/a57.foxnews.com/static.foxbusiness.com/foxbusiness.com/content/uploads/2024/03/0/0/ALDI-exterior.jpg?ve=1&tl=1&w=640&resize=640,0&ssl=1)
Sprawdź, co klika na FoxBusiness.com
Aldi stał się najnowszym sprzedawca, o którym warto pamiętać produkty z serka śmietankowego sprzedawane w całym kraju, które mogą być skażone salmonellą.
We współpracy ze Schreiber Foods Inc. właściciel sklepu spożywczego ogłosił, że wycofuje cztery rodzaje serka śmietankowego, w tym krem z serkiem śmietankowym Happy Farms, krem z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem i cebulą, kremowy serek śmietankowy i krem z serkiem truskawkowym „z powodu dużej ostrożności” .”
Produkty były sprzedawane w niektórych sklepach Aldi w ponad dwudziestu stanach, a także w Dystrykcie Kolumbii.
Mielona wołowina sprzedawana w firmie Walmart wycofana z powodu obaw związanych z bakterią E. COLI
„ALDI na pierwszym miejscu stawia bezpieczeństwo i integralność sprzedawanych produktów” – stwierdził w oświadczeniu sprzedawca spożywczy.
Klientom zaleca się „natychmiastowe” wyrzucenie wycofanego produktu lub zwrócenie go do lokalnego sklepu w celu uzyskania pełnego zwrotu pieniędzy.
Klientom zaleca się „natychmiastowe” wyrzucenie wycofanego produktu lub zwrócenie go do lokalnego sklepu w celu uzyskania pełnego zwrotu pieniędzy. (Agencja Burak Bir/Anadolu za pośrednictwem Getty Images/Getty Images)
Ostrzeżenie opublikowano zaledwie kilka dni po ogłoszeniu przez firmę Hy-Vee, że trwa wycofywanie dwóch rodzajów jej serka śmietankowego w obawie, że może on zostać skażony salmonellą. Miało to wpływ również na pakowaną luzem mieszankę przekąsek Cookies & Cream.
SALMONELLA PROSI HANDLOWCĘ JOE’S O WYCOFANIE BAZYLI SPRZEDAWANEJ W 29 STANACH
Firma Hy-Vee zauważyła również, że wycofanie produktu, które nie spowodowało żadnych chorób ani działań niepożądanych, było „wynikające ze szczególnej ostrożności”.
Choroba Salmonelli zwykle występuje w ciągu 12 do 72 godzin od spożycia skażonej żywności i zwykle trwa od czterech do siedmiu dni.
Objawy obejmują biegunkę, gorączkę i skurcze brzucha. FDA twierdzi, że dzieci poniżej 5 roku życia, osoby starsze i osoby z osłabionym układem odpornościowym są bardziej narażone na ciężkie infekcje.
ROZPOCZNIJ BIZNES FOX, KLIKAJĄC TUTAJ
Osoby doświadczające objawów salmonelli powinny skontaktować się z: podmiot medyczny zgłosić chorobę i otrzymać opiekę.
Eric Revell z FOX Business przyczynił się do powstania tego raportu.