Grulani Mezcal Tepeztate | Rozpakuj zapasy

Istnieje wiele odmian agawy wykorzystywanych do tworzenia Mezcalu. Tepeztate to jedna z odmian dojrzewających najwolniej, uprawiana na wolności na skalistych klifach przez ćwierć wieku lub dłużej. Grulani wykorzystuje tę wyjątkową agawę oraz metody przekazywane z pokolenia na pokolenie, aby wytworzyć ten złożony Mezcal. Po zebraniu agawa fermentuje w kadziach z drewna sosnowego, a następnie poddaje się podwójnej destylacji w miedzianej destylatorze. Cały proces jest prezentowany tak, jak lubisz, łącznie z owocowym aromatem, aromatami drewna i skóry, a także ziemistymi, roślinnymi naparami, które nawiązują do bogatej historii Oaxacan zawartej w każdej butelce.

Kupuj więcej wyjątkowych alkoholi Tutaj.

źródło

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here