Tylko przez dwa dni – 18 i 19 lipca – Côte by Mauro Colagreco, wykwintna restauracja wyróżniona gwiazdką Michelin w Capella Bangkok, będzie sceną serii gwiazdorskich podróży kulinarnych.

wewnątrz restauracji Côte by Mauro Colagreco w Capella Bangkok, nagrodzonej gwiazdką Michelin

Miłośnicy kuchni Bangkoku powinni zarezerwować sobie w kalendarzu kulinarnym 18 i 19 lipca, ponieważ właśnie w te dni szef kuchni Davide Garavaglia, Kapella BangkokRestauracja Côte by Mauro Colagreco, wyróżniona gwiazdką Michelin, będzie gościć serię specjalnych kolacji i lunchów z udziałem szefa kuchni. A dwoma mistrzami kuchni, którzy połączą z nim siły, będą nikt inny, jak szef kuchni Shinobu Namae z trzygwiazdkowej restauracji L’Effervescence w Tokio i szef kuchni Chudaree „Tam” Debhakam z dwugwiazdkowej restauracji Baan Tepa w Bangkoku.

Szef kuchni Shinobu Namae z restauracji L’Effervescence w Tokio z jednym ze swoich wyjątkowych dzieł

L’Effervescence jest jedną z najwybitniejszych destynacji kulinarnych w Azji, a skomplikowane techniki kulinarne szefa kuchni Shinobu i głęboki szacunek dla naturalnych składników przyniosły restauracji trzy gwiazdki Michelin, a także pożądaną Zieloną Gwiazdkę. Bliżej domu, Przestrzeń kulinarna Baan Tepa to miejsce, w którym szefowa kuchni Tam – pierwsza tajska szefowa kuchni, która otrzymała dwie gwiazdki Michelin – przekształca lokalne składniki w hipnotyzującą podróż gastronomiczną.

Szefowa kuchni Chudaree „Tam” Debhakam z Baan Tepa i jej danie „Anatomia krewetki rzecznej”

Wyjątkowe kreacje tych dwóch uznanych szefów kuchni harmonijnie połączą się z pomysłowością i skrupulatnymi technikami szefa kuchni Davide, który sam został laureatem nagrody Michelin Young Chef Award 2023. Tymczasem wymagający goście mają trzy okazje, aby doświadczyć tej wyjątkowej współpracy kulinarnej. Pierwsza to wyjątkowa kolacja szefa kuchni Shinobu i szefa kuchni Davide w czwartek 18 lipca (od 18:00 do 22:00). Następnie w piątek 19 lipca szef kuchni Tam dołączy do duetu na lunch na 6 rąk (od 12:00 do 14:30) i kolację na 6 rąk (od 18:00 do 22:00).

Szef kuchni Davide Garavaglia z restauracji Côte by Mauro Colagreco i jego danie „Colvert”

Obiad i kolacja kosztują 12 000 THB netto za osobę, a część dochodu zostanie przekazana na rzecz Labour Protection Network (LPN), wspierającej życie i edukację upośledzonych dzieci w wiejskiej Tajlandii. Ponadto, aby głębiej zanurzyć się w świat świadomego konsumpcjonizmu i ekologicznego odżywiania, w piątek 19 lipca odbędzie się 60-minutowy kurs mistrzowski przed lunchem prowadzony przez Celię Lam, założycielkę Sustainable Food + Wellness, która przedstawi koncepcję „Slow Food Movement” i wcieli jej misję w życie poprzez praktyczne warsztaty zrównoważonego gotowania.

Aby dokonać rezerwacji, zadzwoń pod numer 02 098 3818 lub 02 098 3888 lub napisz e-mail: [email protected].

Informacje zawarte w tym artykule są aktualne na dzień publikacji.



źródło