Firma cateringowa specjalizująca się w deskach wędliniarskich i kanapkach nie będzie już prowadzić stoiska w Syracuse’s Targ Miejski w Soli.

She Fancy Grazing Co. dołączył do popularnej hali gastronomicznej w centrum miasta w grudniu 2023 r. Zamyka się w ten weekend po siedmiu miesiącach. Właścicielką She Fancy jest Anna Sofer, szefowa kuchni, która wcześniej prowadziła restauracje w Utice i Clinton w stanie Nowy Jork

„To po prostu nie pasowało do nas, naszej koncepcji i miejsca, w którym widzimy nasz rozwój” – powiedział Sofer. „Uwielbialiśmy pracować w bliskiej odległości od innych właścicieli firm, co było prawdziwą przyjemnością w codziennym życiu. Nadal w pełni wierzę w rynek.”

Znajduje się bezpośrednio za Bar Ciastkowystoisko She Fancy jest jednym z dwóch niezależnych stoisk z jedzeniem na targu Salt City Market. Nie ma w nim pełnej kuchni, jak w innych miejscach targowych, ale można w nim przechowywać produkty chłodzone.

„Byłem naprawdę ambitny, myśląc, że sama wędlina będzie motorem napędowym koncepcji” – powiedział Sofer. „Okazuje się, że nie zarobisz kupy pieniędzy, sprzedając jednorazowe deski do wędlin. To zdecydowanie było dobre doświadczenie edukacyjne”.

Działając na Salt City Market, Sofer również biegał Ona jest fanką jako pełnoetatowy biznes cateringowy, tworząc deski wędlin na wesela, ukończenia szkół i imprezy. Ta część jej biznesu będzie kontynuowana.

„Catering jest silniejszy niż kiedykolwiek” – powiedział Sofer. „Nie mogłem poświęcić się godzinom pracy na rynku tylko z powodu cateringu. Zacząłem prowadzić firmę, aby ustalać własne zasady… Moja autonomia i elastyczność są ważne”.

Sofer niedawno przeprowadził się do Syracuse’s Okolica Eastwooda i będzie kontynuować organizację wydarzeń pop-up She Fancy w barach i restauracjach tego lata. Planuje uruchomić serię włoskich dań fusion z Joe Chisari z Różne Mojodostawa dań wegańskich i usługa tymczasowego serwowania posiłków.

„Nigdzie się nie wybieram” – powiedział Sofer. „Naprzód i w górę”.

Oryginalne stoisko Farm Girl Juicery na targu w Salt City oferowało soki i koktajle tłoczone na zimno. Właścicielka Abigail Henson zamknęła stoisko w listopadzie 2023 r., aby skupić się na swoim nowym dziecku. She Fancy Grazing przejęła stoisko w grudniu 2023 r. i zakończy się 30 czerwca 2024 r. (Don Cazentre | [email protected])

CJ Butler, menedżer ds. komunikacji w Salt City Market, powiedział, że zawsze można spodziewać się zmian na rynku, chociaż wcześniejsze zamknięcie She Fancy było „niefortunne”.

„To naprawdę smutne; naprawdę zaczęliśmy widzieć, jak rosną im skrzydła i rozgałęziają się” – powiedział Butler. „Sytuacja nie jest idealna dla nikogo, ale nie poddajemy się i wspieramy ją tak bardzo, jak tylko możemy. Nadal chcemy, aby She Fancy odniosła sukces.

Butler powiedział, że rynek włączy społeczeństwo w wybór nowego lokalnego dostawcy żywności, który przejmie pustą przestrzeń.

„Wprowadziliśmy She Fancy, ponieważ ludzie chcieli więcej kanapek na rynku” – powiedział Butler. „Czy to pragnienie się zmieniło? Myślę, że musimy przeprowadzić pewne badania i uzyskać więcej opinii od naszych klientów na temat tego, co chcą zobaczyć w następnej kolejności.”

Stoisko She Fancy było wcześniej zajmowane przez Sokowirówka z farmyktóra oferowała soki i koktajle tłoczone na zimno. Właścicielka Abigail Henson zamknęła stoisko w 2023 r., aby skupić się na swoim nowym dziecku.

Nowy mural zwrócony w stronę Salt City Market nosi tytuł "Wszystko oprócz kuchni." Zaprojektowała i pomalowała Audra Linsner. (Katrina Tulloch)

Nowy mural naprzeciwko Salt City Market nosi tytuł „Wszystko oprócz kuchni”. Został zaprojektowany i namalowany przez Audrę Linsner. (Katrina Tulloch)

Hala gastronomiczna Salt City Market została otwarta przy ulicy S. Salina 484, naprzeciwko hotelu Marriott Syracuse Downtown. Targowisko jest obsługiwane przez organizację non-profit Fundacja Rodziny AllynPartnerstwo Miejskie Syracuse.

Nowi dostawcy rynkowi dodani w tym roku to SinBun, rozwijająca się firma która robi słodkie i pikantne bułeczki z nadzieniem, i Tacos ElleRaektóra specjalizuje się w kuchni „Cali-Mex”, takiej jak tacos, quesadillas i kukurydza uliczna.

SinBun przejął stoisko z żywnością duszą Miss Prissy, co będzie otworzyć własną niezależną restaurację na Warren Street w centrum miasta. ElleRae’s Taco’s przejęło lokal prowadzony przez stoisko z azjatycką żywnością Big w Birmie, po przejściu właścicieli na emeryturę.

Targ Salt City jest otwarty od poniedziałku do soboty w godzinach 11:00–21:00 oraz w niedzielę w godzinach 11:00–17:00.

Don Cazentre przyczynił się do powstania tego raportu.

Katrina Tulloch jest redaktorką To jest CNY. Pisze również opowiadania dla Syracuse.com i The Post-Standard. Skontaktuj się z Katriną: E-mail | Instagram | Facebook

Więcej wiadomości o jedzeniu w CNY

Czy gyros to nowe hot dogi? Wszystkie 3 food trucki w centrum Syracuse je serwują

Popularna restauracja serwująca frittaty za dnia zamienia się w kuchnię widmo rozbijającą burgery nocą

Rosalie’s w Skaneateles jest tak samo dobra jak zawsze (Recenzja restauracji)

CNY Pizza Tour, przystanek nr 25: Nie przegap tego mniej znanego skarbu otoczonego przez dwóch gigantów

Ukryta ryba w Skaneateles – warto ją znaleźć (Recenzja restauracji)



źródło