Restauracja Mixtitos w Dallas odnotowuje „cudowny” wzrost obrotów i pozostanie otwarta

Zmagająca się restauracja Mixtitos Kitchen w Dallas po wielkim tygodniu sprzedaży pojawił się promyk nadziei.

– powiedział właściciel José Luis Rodriguez „Poranne wiadomości z Dallas”. w zeszłym tygodniu, że restauracja zostanie zamknięta do końca maja 2024 r., jeśli nie pojawi się więcej klientów. Wspierana przez grupę pełnych pasji sąsiadów, którzy chcą, aby Mixtitos odniosło sukces, restauracja odnotowała w zeszłym tygodniu 50% wzrost obrotów w porównaniu z tygodniem poprzednim, a oczekuje się, że Mixtitos pozostanie otwarty co najmniej do końca 2024 roku.

„Teraz czuję dreszcze” – powiedział Rodriguez. “To jest cud.”

Wiadomości z restauracji

Otrzymuj informacje o najnowszych otwarciach i zamknięciach oraz o tym, gdzie i co można zjeść i wypić.

Restauracja sprzedająca meksykańsko-japońskie dania fusion w centrum handlowym tuż przy autostradzie międzystanowej nr 30, na rogu Grand i Samuell Boulevard. Może to trudna lokalizacja, ale Rodriguez wykorzystał ją najlepiej, otwierając w 2022 roku swoją wymarzoną restaurację, serwującą dania inspirowane twórczością swojej żony, która jest w połowie Japonką, oraz własnym wychowaniem w Tampico, Querétaro i Juarez w Meksyku.

Rodriguez pracował jako szef kuchni w Bistro 31 i Charlie Palmer oraz jako menadżer w Enrique Tomas w Dallas. Nadal pracuje w weekendy jako serwer w José w Dallas, aby zarabiać pieniądze dla swojej rodziny. Nie wziął wypłaty od chwili otwarcia Mixtitos.

Od miesięcy restaurację odwiedza mała, ale potężna grupa klientów, ale Rodriguez potrzebował więcej biznesu, aby restauracja mogła działać. Mieszkaniec East Dallas, Manuel Zaby i inne osoby zorganizowały kolacje dla kilkunastu lub więcej osób, próbując rozgłosić, że Mixtitos potrzebuje pomocy.

Na Cinco de Mayo Rodriguez wziął udział w konkursie kulinarnym w KXTX-TV (kanał 39 Telemundo). Zdobył nagrodę „najlepsze taco”, co zwróciło większą uwagę na jego menu składające się z tandetnych tacos z kurczakiem, carnitas i tym podobnych. Nasz Poranne wiadomości z Dallas historia z 6 maja 2024 r podzielił się historią Rodrigueza z inną publicznością. Czytelnicy wydawali się zaskoczeni widokiem japońskiego ciasta pasterskiego i wegetariańskiej tempury w tym samym menu co fajitas, kremowy makaron z kurczakiem i hamburger.

Mixtitos to firma rodzinna i Rodriguez potrzebuje teraz większej pomocy niż kiedykolwiek. Jego najstarsza córka robi desery, podczas gdy nastolatki zostają w domu z najmłodszym dzieckiem. Jego szwagierka myje naczynia, żeby kuchnia mogła nadążać za popytem. Tak naprawdę ukończyła SMU z doktoratem z pedagogiki, a kilka dni temu zostawiła czapkę i suknię w bagażniku samochodu, aby pomóc w restauracji.

Rodriguez powiedział 10 dni temu, że jego restauracja jest jak ogród, „ale nie ma w nim motyli”.

Teraz, jak mówi, przylatują.

Mixtitos Kitchen znajduje się pod adresem 2706 Samuell Blvd., Dallas. Otwarte siedem dni w tygodniu.

Aby uzyskać więcej informacji na temat żywności, śledź Sarah Blaskovich na X (dawniej Twitter) pod adresem @sblaskovich.



źródło