![Byli dyrektorzy Patrón wprowadzają na rynek wódkę Weber Ranch z agawy Byli dyrektorzy Patrón wprowadzają na rynek wódkę Weber Ranch z agawy](https://i2.wp.com/a57.foxnews.com/static.foxbusiness.com/foxbusiness.com/content/uploads/2024/05/0/0/weber-ranch-distillery.jpg?ve=1&tl=1&w=640&resize=640,0&ssl=1)
Założyciel California Agave Council, dyrektor Craig Reynolds, zastanawia się nad niedoborami tequili i dlaczego kilka kalifornijskich destylarni zwraca się ku alkoholom na bazie agawy w przypadku „Kennedy”.
Byli dyrektorzy Patrón, którzy rozpoczęli działalność Marka z Teksasu W styczniu firma Round 2 Spirits zaprezentowała konsumentom pierwszy produkt, który odzwierciedlał ich misję zakłócania kategorii napojów alkoholowych.
Na początku tego tygodnia firma Round 2 Spirits zaprezentowała wódkę Weber Ranch, wyjątkowy produkt destylowany w 100% z agawy Blue Weber, a nie ze sfermentowanej kukurydzy, pszenicy lub ziemniaków, z których jest zwykle wytwarzana.
„Po tym, jak ja i moi partnerzy sprzedaliśmy Patrón sześć lat temu, już na bardzo długi czas połączyła nas miłość do agawy i wspólny sukces z Patrónem” – powiedział FOX Business Lee Applbaum, prezes Round 2 Spirits rozmowę telefoniczną.
Wódka Weber Ranch została wprowadzona na rynek przez Round 2 Spirits jako pierwszy produkt na początku maja. (Runda 2 Spirits / Fox News)
„Rozpoznaliśmy, w tequilico za niesamowita, najwyższa agawa spirytusowa może wyprodukować, jeśli zastosuje się odpowiednią ostrożność” – powiedział.
Applbaum, były dyrektor ds. marketingu Patrón Tequila i Gray Goose Vodka, założył Round 2 wraz ze swoimi partnerami, w tym współzałożycielem Patrón Tequila Johnem Paulem DeJorią, byłym dyrektorem generalnym Patrón Spirits Company Edem Brownem, byłym prezesem międzynarodowym i dyrektorem operacyjnym Patrón Spirits Dave’em Wilsonem oraz były dyrektor operacyjny Southern Glazer’s Wine and Spirits Brad Vassar.
Zamiłowanie do agawy w połączeniu z trwałą przyjaźnią i wysokim zamówieniem na kolejny wspólny sukces w branży spowodowało, że niektórzy mężczyźni przeszli na emeryturę i popchnęli grupę do pracy nad innowacjami w branży spirytusowej.
„Nasze ambicje to wprowadzanie zakłóceń na dużą skalę” – powiedział Applbaum. „Przez kilka lat trzymaliśmy oczy i uszy bardzo blisko branży. Oczywiście jesteśmy także konsumentami. Dobrze znaliśmy tequilę, a zwłaszcza fascynację konsumentów agawą”.
![Wódka Weber Ranch](https://a57.foxnews.com/static.foxbusiness.com/foxbusiness.com/content/uploads/2024/05/931/523/weber-ranch-vodka.jpg?ve=1&tl=1)
Wódka Weber Ranch wykonana jest w 100% z niebieskiej agawy Webera. (Runda 2 Spirits / Fox News)
Applbaum dodał, że toczy się wzmożona dyskusja na temat agawy oraz korzyści naukowych i zdrowotnych tej rośliny. Konsumenci zgłaszają również „haj” i „pozytywną atmosferę” agawy, a także szybszy powrót do zdrowia po wypiciu koktajle na bazie agawy.
Przy opracowywaniu unikalnej receptury wiodącą rolę w podejmowaniu decyzji odgrywało podniebienie osoby pijącej wódkę. Applbaum i jego partnerzy wiedzieli, że aby przyciągnąć uwagę właściwych odbiorców, będą musieli odtworzyć we własnym produkcie jedwabiście gładki smak wódki. Cel? Aby stworzyć alkohol, który będzie dobrze smakował w charakterystycznym koktajlu, takim jak martini.
„To była naprawdę najtrudniejsza część tworzenia rancza Weber” – powiedział Applbaum.
Wiele lat pracy z agawą poruszyło zespół, ponieważ wiedzieli, że przy odpowiedniej pielęgnacji podczas fermentacji i destylacji oraz najlepszej agawie mogą uraczyć konsumentów luminescencyjnym i aksamitnym posmakiem w ustach bez ziemistych odcieni i palącego etanolu.
„Lepsze składniki zwykle dają lepszy produkt” – powiedział Applbaum. „Ta sama agawa, ten sam proces destylacji, ale jeszcze bardziej udoskonalona, tworzy agawę Webera”.
Aby w pełni dojrzeć, agawa potrzebuje siedmiu lat, aby zakwitnąć. Marka wykorzystała wieloletnie partnerstwo i relacje z plantatorami agawy w Jalisco w Meksyku, aby zebrać ich pomysły i szybko zaopatrzyć półki w innowacyjny produkt.
„Matka Natura musi dać sobie czas” – powiedział Applbaum. „Im dłużej dojrzewa agawa, tym bardziej koncentruje się cukier w piña z agawy. Chcieliśmy nawiązać współpracę z kimś, kogo znamy, komu ufamy i kto ma dostęp do najlepszej agawy na świecie”.
![Napój wódki Weber Ranch](https://a57.foxnews.com/static.foxbusiness.com/foxbusiness.com/content/uploads/2024/05/931/523/weber-ranch-water.jpg?ve=1&tl=1)
Lee Applbaum, prezes Round 2 Spirits, powiedział FOX Business, że wśród konsumentów napojów spirytusowych toczy się większa dyskusja na temat agawy. (Runda 2 Spirits / Fox News)
KLIKNIJ TUTAJ, ABY PRZECZYTAĆ WIĘCEJ O FOX BUSINESS
Główny gorzelnik Weber Ranch, Antonio Rodriguez, były dyrektor produkcji w Wzór tequilinadzorował pozyskiwanie, kontrolę jakości i rozwój produktów, aby zapewnić konsumentom, zwłaszcza miłośnikom wódki, wzorowe profile odczuć w ustach i smaku.
„Konsument może odrzucić coś, co jest zbyt odległe” – powiedział Applbaum. „Można znaleźć te bardzo niszowe produkty, ale konsument musi je pokochać. Wszyscy jesteśmy teraz w 100% skupieni na Weber Ranch. Mamy dużo pracy do wykonania, aby edukować konsumentów”.
Podczas gdy mężczyźni z Round 2 Spirits pragną pobudzić wyobraźnię konsumentów i po raz kolejny zrewolucjonizować, są całkowicie pochłonięci wprowadzeniem na rynek pierwszego produktu.
„Poprzeczka została tutaj ustawiona naprawdę wysoko” – powiedział Applbaum. „Bardzo uważnie przyglądamy się temu, co dzieje się w branży. Gdzie są niezaspokojone potrzeby konsumentów? Tam właśnie zmierzamy”.