W przypadku tej listy postępowałem zgodnie z instrukcjami na każdym pudełku słowo po słowie i składnik po składnikach. Ale nie musisz tego robić. Właściwie jest kilka rzeczy, które bym zmienił.
zmniejszyć użycie masła
Większość makaronów i serów w puszkach, które przygotowałem na tę listę, wymagała ćwierć szklanki mleka i 4 łyżek masła. Więc po pierwsze, tak. To dużo masła. Są to (w przybliżeniu) puszki o pojemności od 6 do 7 uncji. Zapewniam, że nie potrzebujesz aż tyle masła. Osobiście, gdy robię makaron z serem, używam od 1 do 2 łyżek masła i to wystarczy. Szczerze mówiąc, nie musisz dodawać masła, jeśli nie chcesz. Ma to na celu dodanie dodatkowego smaku i sprawienie, aby makaron był bardziej kremowy.
Nie używaj zbyt dużej ilości mleka
Koniecznie pamiętaj o dodaniu mleka. Dodanie mleka jest konieczne, aby rozpuścić ser w proszku i zapobiec szybkiemu wysychaniu makaronu. Większość tych marek wymaga ćwierć szklanki mleka – to za dużo. Jeśli dodasz taką ilość mleka, ryzykujesz, że makaron utonie w kałuży tandetnej wody na dnie garnka. Twój makaron i ser nie będą kremowe, będą po prostu rzadkie. Zamiast tego polecam dodać tylko dwie łyżki mleka. A jeśli uważasz, że Twój makaron jest za suchy, dodaj kolejną łyżkę. Zawsze możesz zacząć od mniejszej ilości i dodawać więcej w trakcie mieszania, aż uzyskasz preferowaną konsystencję.