Effetto jest drogie, a jako maszyna automatyczna może być wybredne. Wystarczy, że będzie wypełniony po brzegi wodą z fasolą i regularnie czyści pojemnik na zużyte fusy, a działa jak marzenie.


Najwygodniejsze i najłatwiejsze czyszczenie

Kochamy tę maszynę. To najlepszy Keurig, jakiego używaliśmy (8/10, polecany w wersji przewodowej) i ma najlepszy spieniacz ze wszystkich maszyn testowanych w tym przewodniku. Pomimo tego, że K-Cafe technicznie nie robi espresso (system K-Cup nie wywiera żadnego nacisku na podstawę), to i tak przygotowuje pyszny 2-uncjowy shot w stylu espresso, który smakuje prawie tak samo jak dobre. Może być mocne, chociaż bez kremu, jakiego możesz sobie życzyć.

Prawdziwą magią jest brat. Ma trzy ustawienia – schłodzone, latte i cappuccino – i perfekcyjnie spienia mleko za naciśnięciem jednego przycisku. Gdy będzie ugotowane, wlej mleko przez dziobek z boku. Dzbanek wykonany jest ze stali nierdzewnej, a plastikowe pokrętło zamyka się natychmiastowo, dzięki czemu czyszczenie jest tak proste, jak szybkie zanurzenie pod kranem. Był tak łatwy w obsłudze i czyszczeniu, że czasami spieniałam w nim mleko, nawet korzystając z innych ekspresów do parzenia espresso. Tak mi się spodobał, że nawet nie przeszkadzało mi to, że dziobek spieniacza jest przystosowany dla osób praworęcznych. Ten lewak chętnie się przystosował.

Chociaż jednorazowe kapsułki z kawą Keurig były kiedyś trudne w systemie recyklingu, teraz tak jest W 100 procentach nadaje się do recyklinguNiestety światowa infrastruktura recyklingu znajduje się w lekkim kryzysie, więc aby popijać bez poczucia winy, najlepiej trzymać się Keuriga. filtry do kawy wielokrotnego użytkuZalecamy zakup markowych, ponieważ uznaliśmy, że tańsze produkty są zawodne.


Najlepszy ręczny spieniacz do mleka

Czasami przygotowanie idealnej latte lub cappucino za pomocą automatycznego urządzenia może być stratą czasu. Czasem nie trzeba wspominać wszystko, czego naprawdę chcesz Jest spienione mleko. To stąd wydobywa się mleczna pianka. Maszyny te dodają powietrza do mleka lub substytutów mleka, aby uzyskać przyjemną kremową piankę.

Większość spieniaczy tworzy sztywną, pienistą piankę, która osadza się na powierzchni mleka, co nie jest dobre w przypadku latte i cappucino. Mleko o odpowiedniej konsystencji jest kremowe, lekkie, przewiewne i nigdy nie zsiada się ani nie oddziela. Dlatego naszym obecnym faworytem jest NanoFoamer firmy Subminimal.

Ulubieniec Kickstartera, NanoFoamer jest teraz prawdziwym produktem. Wygląda jak bardzo mały blender zanurzeniowy i mniej więcej tym jest. Posiada dwa oddzielne sitka, które można przymocować do ostrzy: jedno do mleka o delikatnej konsystencji, drugie do mleka o bardzo delikatnej konsystencji. Różnica jest subtelna, ale dokładny filtr tworzy mleko Część Więcej bąbelków niż ultradrobnych filtrów. Filtry pozwalają NanoFoamerowi robić to, co bariści robią z różdżką parową: to tekstura Twoje mleko dla idealnego, kremowego topu.


Pytania i odpowiedzi

Zdjęcie: Jeffrey Van Camp

Jak testowaliśmy każdą maszynę

Kluczem jest tu automatyzacja. Chcieliśmy przetestować maszyny, które wypiją filiżankę kawy za jednym dotknięciem lub jak najbliżej niej. Dlatego produkty na tej liście to głównie produkty automatyczne i półautomatyczne. Wypełniasz je, a oni wykonują całą ciężką pracę – a w każdym razie większość.

Szczególnie ważna była trwałość, a także konfiguracja i czyszczenie. Celem tego typu urządzeń jest oszczędność czasu i energii i/lub wyprodukowanie napoju wyższej jakości, niż można by zrobić bez niego, dlatego nie polecamy żadnych produktów, z których nie można uzyskać pysznego espresso. I Oszczędność czasu.

Jaką fasolę kupić?

Nawet jeśli nie robisz espresso, pierwszą i najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, aby radykalnie poprawić poranną kawę, jest zakup lokalnie palonych ziaren. Podłącz swoje miasto lub obszar i „lokalnie palone ziarna kawy” do Google, a będziesz zadowolony, że to zrobiłeś. Powód, dla którego Twoja lokalnie palona kawa będzie smakować lepiej niż ta zakupiona w dużej palarni kawy (takiej jak Starbucks, Illy czy Gevalia): Kawa rośnie tylko w kilku regionach świata i smakuje, gdy tylko zacznie tracić swoje właściwości. smak po usmażeniu.

Staraj się unikać marek reklamujących swoje europejskie pochodzenie. Kawa nie jest uprawiana we Włoszech, Francji ani żadnej innej części Europy, więc zawsze będziesz kupować paloną fasolę tysiące kilometrów dalej, która musi spędzić nieznany czas w transporcie, zanim dotrze do Ciebie. Nawet jeśli zamówiłeś paczkę fantastycznych ziaren kawy z regionu świata produkującego kawę (i tam je wypaliłeś), nie minie dużo czasu, zanim te smaki zaczną się pojawiać. Zaufaj mi, kupuj od lokalnej palarni. Nie pożałujesz. Jeśli szukasz niektórych z naszych ulubionych marek wysyłkowych, sprawdź nasze zestawienie najlepszych usług subskrypcji kawy.

Czego jeszcze potrzebujesz?

kawa mielona: Jeśli jeszcze nie robiłeś espresso i nie masz dostępu do młynka do kawy, nadal zalecamy zakup ziaren palonych lokalnie. Po prostu poproś baristę o drobno zmieloną kawę (espresso). Próbowaliśmy wstępnie zmielonych mieszanek espresso kilku popularnych firm Lavazza, GewaliaI Kawiarnia BustelloWszystkie były bardzo ciemne i bardzo gorzkie, częściowo dlatego, że wszystkie były importowane lub pieczone w dużych partiach i wysyłane na cały świat. Mielenie kawy to kolejna rzecz, która powoduje jej psucie. Użyj świeżo zmielonych, lokalnie palonych ziaren w ciągu dwóch tygodni, w przeciwnym razie otrzymasz ciemną, gorzką, kwaśną i nieco odlotową kawę. Nasze zestawienie najlepszych młynków do kawy również może dostarczyć pewnych wskazówek.

Dystrybutor i Tamper: Wiele maszyn jest wyposażonych w plastikowy ubijak, ale niektóre maszyny są wyposażone w odpowiedni dystrybutor i ubijak. Będziesz musiał sprawdzić rozmiar kolby (będzie to zapisane w instrukcji obsługi twojej maszyny), ale to wspólny dystrybutor i tamp Dobry wybór dla większości maszyn.

Source link